Lapas

sestdiena, 2012. gada 3. marts

Indonezija VISS ir " veseligi"

Varetu domat valsts ar bagatu dabu un ne tik attistitu neveseligu dzives veidu ka pie mums Rietumos, kur viss iespejamais pilns ar kimikalijam. Ta nebut nav, vissos edienos, 99% ir MSG jeb garsas bagatinatajs, kas literari ir kristali, kas iegriez garsas karpinas, lai garsa tiek tam klat un viss liktos super daudz garsigaks. Paris reizes, esmu izmegiajusi savas iecienitakajas estuves palugt nelikt MSG milakajam edienam un patiesi garsa vairs neliekas tik tikama, ediens ka jau ediens.
Bez MSG ir vel vesela kaudze kimiklaju, tadas,kas galas bumbinas- frikadeles- uztur edamas dienam. Vai piens, kas nav jatur ledusskapi un ir lietojams pus gadu.

Mes it ka visi zinam par sim kimikalijam edienos, bet razotajs ta vai ta ar lielako prieku reklame cik ediens ir patiesiba veseligs, te nu dazi piemeri.

Luk populari cepumi. Ne visai garso ka biskvits, bet gardi ta vai ta. Pilni ar vitaminiem, veseli 9 un mineralvielam, veselas 6 un kadi tik vel brinumi seit nav....


Kondensetais piens - dazadiem merkiem domats un satur 3 dazadus vitaminus- A, B1, D3

 Vel viens populars markejums cepumiem, samos to vien reklame TV!  Kad nak miegs vajagot est, lai energija ir un spars darbam. Samie satur visu B vitaminu veidus un loti bagats ar graudaugiem
Cepama ella! Nu kursh butu domajis, ka cepot ella fri kartupelus tos bagatinasim ar A vitaminu :D
Un te nu ir upenu brinums! Indonezija isteniba nemaz nav upenu un cilveki saja regiona nezin, kas tas tads ir.... nu ja nu vienigi tie, kas dzer so te un ja jautasi kas ir upene, atbildes, ka ta ir teja!
Un te nu ir karaliene- nudeles! Indoeziesu versija musu zinamajam Roltonam.... tas, kas pilniba ir sintetisks te nu ir pilns ar labumiem, vitamini un minerali musu augosajiem un prasigajiem organismiem!

Labu apetiti!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru