Lapas

pirmdiena, 2012. gada 27. februāris

Bernu dienas Aulias

Aulias majas
Ta nu ir sanacis, ka Spanija tiek organizeti vairaki makslas projekti berniem un daudzi no siem ir starptautiski lidz ar to visi berni, kas grib var piedalities. Mes neesam berni, bet mes zinam bernus, kas ar lielako prieku piedalitos. Esam draugos ar bernu centru/ maju " Aulias". Tas nav parasts centrs un nav parasta maja. Aulias ir kadas indonezietes projekts, kas butiba ir maju radishana ielu berniem. Ne vienmer ko dara valdiba ir gana un diezgan liela mera ielu bernu problema ir atstata vecaku zina. 
Beri zimesanas procesa
Laikam iesaksu ar to, kas ir ielu berni Indonezija. Tas ir nabadzigas gimenes, kas dzivo trucigos apstaklos un vinu uzturu nodrosina berni vai mates ar mazuliem. Mtes ar mazuliem vai mazi berni " dezure" uz krustojumiem vai pie luksoforiem un kamer ir sarkana gaisma, ludz naudu motociklu un masinu vaditajiem. Te nu ir vairaki milzigi minusi, pirmkart, tas ir bistami jo 3 sekundes pirms zalas gaismas ar pilnu atrumu visi sak kusteties,otrkart, gaisa piesarnojums ir nezeligs, treskart, siem berniem nav izglitibas, ceturtkart, vini gul turpat, kur " strada", ja ir nogurusi, protams, lidz bridim,kad mamula pienak un sabaksta, lai iet atpakal pie darba (mammas biezi vien sez kaut kur un novero), piektkart, ari velu vakara mazie berni joprojam ir uz kurstojuma, piektkart, kas ir drausmigakais, vinu mammas varbut nemaz nav vinu istas mammas(Indonezija ir diezgan augsts bernu nolaupisanas gadijumu skaits).
Tad nu Aulias ir vieta, kur sie berni tiek aizvesti, un ne jau ar varu, si konkreta sieviete ludz atlauju vecakiem bernus aprupet un skolot un vecakiem ir tiesibas bernus nemt atpakal jebkura bridi. Auliasa dzivo berni no Dzakarta, kadel no turienes, lai vecaki katru dienu nenaktu vinus nemt atpakal, lai viniem tomer butu iespeja kaut ko macities...
Aulias ir jauka vieta, 6 lielas majas 50 berniem un to audzu mammam. Berni tur var dzivot no pavisam agra vecuma lidz tie beidz profesionalo skolu un ir atradushi darbu!

citplanetiesi

Tad nu vienu reizi tur bijam ar projektu zimet citplanetiesus, kas bija diezgan aizraujoshi, daudzi berni Indonezija nezina kas tas ir, tie kas zin ir TV atkarigi, bija interesanti stastit un skaidrot. Dazi bija kautrigi, dazi naca runaties, paris stundas un bijam draugi. Bet to cik loti berni piekeras cilvekam vareja just saja nedelas nogale, ieradamies ar jaunu projektu un soreiz berni jau gaidija, sedeja un gaidija, kad esam un tad,kad beidzot nosedamies atpusties no gara cela, visi saskreja, apkampa un ar priecigiem acu skatiniem gaidija, ko nu atkal darisim. Un katramno berniem jau ir savs milulis, man tika Andi un Fitri, jo ipashi Fitri, vinai ir ap 12 gadiem, saubos vai vairak un var redzet, ka bernam ir attistibas problemas, bet tas prieks acis un prieks, ar kadu vina dzivo iedvesmo :)
Fitri un Andi

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru