Lapas

ceturtdiena, 2011. gada 30. jūnijs

Pārsteidzošā Āzija IV

- Ja dodies kopā pusdienot ar puisi un nolem uzsaukt, es to par sievietēm, neceri saņemt atlikumu, to saņems vīrietis. Tāda dīvaina kārtība, ja sieviete maksā, vīrietis saņem atlikumu vai vismaz čeku.
- Par ideālu vīru vai vīrieti kā tādu tiek uzskatīts tāds, kas nedusmojas. 
- Precēties vajag ar labu cilvēku nevis ar to, ko mīli...
- Visas kaut cik blondīnes tiek pielīdzinātas bārbijām.
- Indonēzieši nesaprot terminu atpūsties (istirahat), ja saki,ka atpūtīsies, noteikti tev pārjautās, vai tu gulēsi. Diendusa ir svarīga padarīšana.
- Viss neveselīgais tiek reklamēts kā veselīgs (būs vēlāk atsevišķš ieraksts ar "veselīgo" ēdienu bildēm)
- Ja esi slims un nepietiek naudas dakterim vai vienkārši slinkums pie tāda doties var līdzēt monētas masāža. Monētas masāža līdz visam - galvassāpēm, gāzēm vēderā, temperatūrai u.c. To veic ar "zelta" (vecā kaluma) 500rp monētu, ar to kasa ādu, kura ir sazieķēta ar kayu putih eļļu (kas laikam ir eikalipts),to dara, kamēr vieta paliek sarkana. Jo sarkanāka, jo slimāks tu esi jeb tevi ir vairāk gaisa (masuk angin)
- Indonēzijā nav saulgriežu tradīcijas, pavisam dabiska iemesla dēļ, cauru gadu saule noriet vienā un tajā pašā laikā. Tagad ir "ziema" (šeit gan ir tikai 2 sezonas, sausā un lietus), saule noriet ~ 17:45, kamēr "vasarā" ~18:10
- Vēl nedaudz par attiecībām. Nav svarīgi, vai tevi interesē tādas, obligāta sabiedrības prasība ir būt attiecībās. Palikt veicmeitā/vecpuisī ir nesmuka padarīšana. Cilvēki ir ļoti izbrīnīti par vientuļajiem ārzemniekiem: "Tev nav drauga šeit? Un mājās arī negaida? Kapēc? Bet ko tu domā par Indonēziešu/ Džavaniešu vīriešiem? Tev vajadzētu apprecēt džavanieti!"
-tradicionāla Indonēzieša skatījumā sieviete ir domāta 3 lietām: bērnu radīšanai, virtuvei un matracim. (bet laikam jau visur var tādus vīriešus atrast, ne tikai šeit:D) 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru