Lapas

pirmdiena, 2011. gada 21. februāris

Kondensētais piens

Kāds var teikt, ka Indonēzijā dzīvojot uz rīsiem vajadzētu izkāmēt, bet nevienam šī valsts nekad nav asociējusies ar saldumiem. Vajadzētu! Jo īpaši Džavā visi mīl saldumus (un asumus). Pat vakariņu "sāļais ēdiens" mēdz but salds... 
Garš ievads tam, ar ko īstenībā gribēju padalīties.Jau labu laiku gribu pastāstīt par kondensēto pienu. Pie mums tas ir atrodams kaut kur augšējos plauktos starp biezpiena sieriņiem un krējumeļiem (vai kā nu tagad to saucat). Šeit kondensētajam pienam ir atvēlēts vesels plaukts, jebšu stends. Ir daudzas un dažādas firmas, dažādi iepakojumi un dažādas garšas! Es pat bildi ieliku populārākās firmas izstrādājumam, redzat, ir kondensētais piens parastais un ar šokolādes garšu, ir arī kondensētais piens ar zemesriekstu sviestu.
Cilvēki šeit ir apsēsti ar pienu, nezinu gan kādēļ un nezinu kādēļ ne ar dabīgo gotiņas pienu. Redz to var dabūt tikai īpašās vietās piet tam to nepārdod litros bet glāzēs, līdz ar to, ja gribi litru piena, tev iedos 4 mazus piena maisiņus :D Lielveikalā piens ir tetra pakās un tad atrodams entajos piena pulveros. Iedomājamies latvijas RIMI vai Maximas alus plauktus, nu te tādu nav, toties ir tikpat lieli un gari piena pulveru plaukti!!! 
Bet nu atpakaļ pie kondensētā piena. Kur tad tādu lietos? Visur kur var! 

- augļu salāti ar kondensēto pienu un čedaras sieru 
- sulas (mango, apelsīnu, guavas, avokado, marakujas etc.) ar kondensēto pienu
- avokado sula ar šokolādes kondensēto pienu
-pankūka ar kondensēto pienu un čedaras sieru (otra kombinacija būtu šokolādes "spiriņām"(ar ko dekorē kūkas) un čedaras sieru)
- cepti banāni ar kondensēto pienu un sieru, un šokolādi
- grauzdiņš ar kondensēto pienu un sieru, un šokolādi
- kondensētais piens ar ūdeni atšķaidīts (tip glāze piena, tādēļ ir pavisam mazās paciņas, kas tieši kā radītas glāzei kondensētā piena). Izmēģināju ar šokolādes kondensēto pienu, pārsaldināts kakao vien ir.
- gan jau kaut ko piemirsu :p

labu apetīti ,ceru iedvesmoju :D Novēlu visiem saldāku dzīvi un vairāk kondensētā piena!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru